Crni dim iz auspuha

 

Garež iz auspuha
Gusti crni dim iz auspuha.

Šta predstavlja crni dim iz auspuha?

Ako ste primetili da auspuh na Vašem autu izgleda kao na ovoj slici, vreme je da nas posetite.
 
Nedostatkom vazduha u smeši nastaje crni dim koji stvara naslage čađi u sistemu za obradu izduvnih gasova i izduvnoj grani. Pored uvećanog zagađenja životne sredine, crni dim može prouzrokovati skraćenje radnog veka senzora za merenje pritiska i protoka, kao i ubrzano prljanje i otežan rad motora i sistema za obradu izduvnih gasova.
 
Crni dim je najčešće prouzrokovan kvarom na EGR ventilu ili gubitkom vazduha usled oštećenja na sistemu. Postoje i drugi uzroci koji se mogu ustanoviti očitavanjem parametara upotrebom dijagnostičkih uređaja.
 

Kako rešiti problem crnog dima iz auspuha?

Pro Tuning Garage raspolaže fabričkim dijagnostičkim uređajima za većinu marki vozila prisutnih na domaćem tržištu.
 
Gubitak snage, prekidi (“rupe” i “knedle”) tokom ubrzanja, povećana potrošnja goriva, netačan prikaz potrošnje na putnom računaru ili zvuk ispuštanja vazduha pod pritiskom pri opterećenju motora tokom vožnje, sigurni su pokazatelji da postoji problem na vozilu.
 
Rešavanje ovakvih problema, u većini slučajeva ne spada u skupe i komplikovane popravke ali ako se ne reaguje na vreme, može doći do povezanih kvarova između MAP senzora, turbine, EGR ventila, klapni i DPF filtera… što može zahtevati veliki broj utrošenih radnih sati i komplikovanih intervencija kako bi se uzroci, problemi i posledice u potpunosti otklonili.
 
Crni dim može biti i posledica nepravilno izvršenog chip tuninga ili se kao rezultat netačnog podešavanja ili neispravnosti elektronike na power-chip-box-racing uređajima za izmenu signala K-Line ili CAN-BUS komunikacije između uređaja na motoru i upravljačke jedinice motora.
 
Moderna vozila sa DPF filterima su najosetljivija na ovakve probleme. Dim se zadržava u DPF filteru i problem se teže primećuje u početnoj fazi, već najčešće tek kada dođe do zapušenja DPF filtera i kvara na EGR ventilu ili klapnama.
 
Pro Tuning – Chiptuning Experts izrađuje chip tuning podešavanja za svako vozilo posebno kako bi kvalitet ECU remapa ostao na najvišem nivou.
 
Pro Tuning – Chiptuning Experts svojim klijentima doživotnom garancijom garantuje da su sve izmene parametara izvršene stručno i sa pažnjom, primenom preciznih proračuna.
U slučaju kada nastane kvar na vozilu na kojem je izvršen PRO TUNING unikatni ECU remap, garancija podrazumeva da originalna podešavanja po potrebi mogu biti učitana nazad u motorni računar dok problem ne bude otklonjen.
 
Ukoliko imate problem sa crnim dimom iz auspuha, možete se obratiti za savet našim tehničarima iz Beogradskog chip tuning centra Pro Tuning Garage.
 

Izračunaj uštedu!

X
Pozovi ProTuning
Navigacija